Skip to main content

Toegankelijk Toscane

Het is zomer! Dus tijd voor een zonnige podcast. Met wijnen uit een gebied waar de zon vaak schijnt en waar wij Nederlanders graag naar toe gaan: Toscane in het mooie Italië. Een geweldig wijngebied, maar ook best ingewikkeld om te doorgronden. Daar gaan we verandering in brengen. Na het luisteren ben ook jij een beetje Toscane kenner! We gaan het hebben over de druiven, de gebieden, de wijnhuizen, de geschiedenis en mooie anekdotes. Dat doen wij niet alleen, nee, we hebben weer een topgast.!

Joep Speet

Joep Speet is jurist, werkte 12 jaar bij een opleidingsinstituut, voordat hij het wijnvak inrolde. Hij is verantwoordelijk voor de inkoop van Pallas Wines (onderdeel van Delta Wines) en helpt de andere inkopers met hun sourcing. Hij heeft een gedegen opleiding (Wijnacademie, WSET3, Oinos, Magister Vini) en heeft onder meer gewerkt bij Sauter Wijnen. Hij heeft zitting in de Adviescommissie Beschermde Oorsprongsbenamingen en geeft sinds 2011 les WSET3, met name over Bourgogne, wat samen met Italië zijn specialisme en passie zijn. Hij is docent en bestuurslid van de Wijnacademie.


De gedronken wijnen:

2021 Geografico Vernaccia di San Gimignano DOCG

€ 8,95

2021 Geografico Chianti Colli Senesi

€ 8,75

2020 Poggio Maestrino Spiaggiole Morellino Di Scansano

€ 13,75

2020 Rocca di Castagnoli Chianti Classico

€ 16,75

2020 Boscarelli Vino Nobile di Montepulciano

€ 27,00

2020 Conti Costanti Rosso di Montalcino

€ 39,50


Bestel deze 6 wijnen HIER. Aangeboden door Grandcru Wijnen. Speciaal voor Klare Wijn luisteraars van € 114,70 voor €103,23.


Wat verder ter sprake kwam

Toscane