Skip to main content

René Barbier Jr.

In deze speciale editie hebben Ernst-Jan en Antoin een exclusief interview met René Barbier jr, wijnmaker in de Spaanse Priorat en Montsant en vooral bekend van zijn wereldberoemde Clos Magador wijnen. René was half mei in Nederland op uitnodiging van de importeur Grandcruwijnen.nl uit Dordrecht. Eigenaar Rolf Ketelaar is ook te gast in deze podcast. Dus geniet van deze extra aflevering -gewoon omdat het kan- en laat je onderdompelen in de wijnen van René. Maak kennis met dit unieke stukje Spanje!


René Barbier jr.

René Barbier jr (vierde generatie met dezelfde naam) begon in 1992 in de wijnwereld bij Clos Mogador met zijn vader, de andere René Barbier, de bebaarde en heeft daar meer dan 20 jaar van zijn leven aan wijn gewijd. De eerste 10 jaar werkte hij voornamelijk in de wijnmakerij en daarna vooral in de wijngaarden en heeft daar geleerd dat uniek land unieke wijnen brengt. Dit is inmiddels wel bewezen met de iconische Clos Mogador, Venus Universal en Espectacle wijnen.

René Barbier Sr. werd geboren in 1950 in Tarragona en is een rechtstreekse afstammeling van Franse wijnbouwers waarvan de oorsprong teruggaat tot de jaren 1200. Net als zijn voorvaders heeft hij zijn hele leven in de wijnwereld gewerkt. Opgeleid in de meest prestigieuze wijnbouwscholen van Bordeaux, Borgogne en Limoux, heeft hij ook gewerkt in gerenommeerde wijnhuizen zoals Moueix, die onder andere de makers zijn van Petrus. 

René Barbier wordt beschouwd als de vader van "Moderne Priorat", een tijdperk dat eind jaren tachtig begon en zich uitkristalliseerde in de "Clos"-beweging. Hij was de eerste die echt geloofde in het potentieel van het gebied om wijnen van wereldklasse te produceren. Barbier was een visionair die een groep vrienden samenbracht en motiveerde om een droom te volgen, een avontuur aan te gaan en een nieuwe levensstijl te creëren. Dit familie wijnhuis, waar momenteel twee generaties zij aan zij werken, werd in 1979 in Gratallops opgericht. Hun Clos Mogador is het symbool van een revolutie, de pure expressie van Priorat terroir, en is een van de meest gerespecteerde wijnen in Spanje.


Kortingscode

Speciaal voor de luisteraars van de Klare Wijn Podcast is er een speciale kortingscode. (geldig tot eind juni 2023)

Gebruik code: klare-barbier voor alle wijnen van René Barbier.