* De links onder elke wijn zijn slechts een indicatie waar deze wijn verkrijgbaar is, wij hebben geen enkele commerciële connectie of afspraak met deze aanbieders.
We hebben voor deze podcast geen podcast-pakket samengesteld, omdat onze gasten de wijnen zelf en onafhankelijk wilde regelen. Axel Rosier (maître sommelier bij restaurant Fred) en Raymond Both (eigenaar etalagebedrijf, wijnliefhebber en beheerder van Instagram-account Wijnvlog) hebben de line up van deze Alto-Adige podcast met zorg en liefde samengesteld. Raymond: “Uiteraard is het onze smaak, maar het ging ons er vooral om, de diversiteit te laten proeven van dit fantastische wijngebied.”
De prijzen van de wijnen die worden genoemd in de podcast zijn van toen de wijnen werden gekocht, ze zijn inmiddels prachtig geouderd. Dezelfde wijnen in nieuwere jaargangen (2019 en 2020) zijn nog niet op hetzelfde niveau als in onze geproefde line up, uiteraard kunt u deze nu wel aanschaffen maar wij adviseren deze zeker nog 1-2 jaar de tijd te geven in uw klimaatkast of kelder om deze wijn te laten rusten/rijpen om nog fraaier te laten smaken. Wellicht is het leuk als u bijvoorbeeld een kistje of doosje koopt, dat u er 1 proeft en er 5 bewaart.
De beschikbare hoeveelheid Sauvignon Quarz van Terlan is inmiddels aardig geslonken. Maar ook de andere wijnen van dit huis o.a. Terlaner (15 euro) en Vorberg zijn prima alternatieven om AltoAdige te ontdekken.
Zoals wij vertelden zijn alle wijnen uit de privé collectie ingebracht m.u.v. de overweldigende Tiefenbrunner Lagrein, welke Axel van een importeur toegestuurd heeft gekregen.