Skip to main content

Alto Adige

Het is een wijngebied waar je niet zoveel over hoort, maar daar gaan wij verandering in brengen. Alto Adige, ook wel SüdTirol genoemd. En even voor de duidelijkheid: dan hebben we het over Noord-Italië. en gebied met een eigen karakter, met heel veel goede coöperaties en kleine wijnboertjes die de meest schitterende pareltjes produceren. Bekende druiven, onbekende druiven. Je vindt er alles! We gaan het bespreken met twee echte Alto Adige fans, dus ga er maar weer lekker voor zitten en luister naar aflevering 32: Alto Adige!


Onze gasten voor Podcast 32

Axel Rosier 

Maître sommelier bij restaurant Fred. Axel word vaak gezien als dé man die zoekt naar balans in perfectie. Wat is haalbaar en wat absoluut niet. Rust en spanning is vaak goed te combineren. Een realplayer in het ene bedrijf, een soloman in het andere... het andere is van zichzelf. Ofwel het steeds bekender wordende “ De Vier van Rosier”. Dé wijnboxen voor wijn liefhebbend Nederland. Vol passie, smaak en verrassingen. Van Klassiek tot vernieuwend, maar juist altijd in balans.

Raymond Both

Wijnliefhebber en beheerder van Instagram-account Wijnvlog, eigenaar etalagebedrijf. De gedronken wijnen:

Terlan Sauvignon Quarz 2018

Quarz Terlan. Proberen in de winkel bij Henri Bloem in Eindhoven, online nauwelijks vindbaar.

Cantina Tramin Stoan Bianco 2019

Tiefenbrunner Au Vigna Chardonnay 2016

Tiefenbrunner Linticlarus Pinot Nero 2016

Alois Lageder Mus - XX1


* De links onder elke wijn zijn slechts een indicatie waar deze wijn verkrijgbaar is, wij hebben geen enkele commerciële connectie of afspraak met deze aanbieders.

We hebben voor deze podcast geen podcast-pakket samengesteld, omdat onze gasten de wijnen zelf en onafhankelijk wilde regelen. Axel Rosier (maître sommelier bij restaurant Fred) en Raymond Both (eigenaar etalagebedrijf, wijnliefhebber en beheerder van Instagram-account Wijnvlog) hebben de line up van deze Alto-Adige podcast met zorg en liefde samengesteld. Raymond: “Uiteraard is het onze smaak, maar het ging ons er vooral om, de diversiteit te laten proeven van dit fantastische wijngebied.”

De prijzen van de wijnen die worden genoemd in de podcast zijn van toen de wijnen werden gekocht, ze zijn inmiddels prachtig geouderd.  Dezelfde wijnen in nieuwere jaargangen (2019 en 2020) zijn nog niet op hetzelfde niveau als in onze geproefde line up, uiteraard kunt u deze nu wel aanschaffen maar wij adviseren deze zeker nog 1-2 jaar de tijd te geven in uw klimaatkast of kelder om deze wijn te laten rusten/rijpen om nog fraaier te laten smaken. Wellicht is het leuk als u bijvoorbeeld een kistje of doosje koopt, dat u er 1 proeft en er 5 bewaart.

De beschikbare hoeveelheid Sauvignon Quarz van Terlan is inmiddels aardig geslonken. Maar ook de andere wijnen van dit huis o.a. Terlaner (15 euro) en Vorberg zijn prima alternatieven om AltoAdige te ontdekken.

Zoals wij vertelden zijn alle wijnen uit de privé collectie ingebracht m.u.v. de overweldigende Tiefenbrunner Lagrein, welke Axel van een importeur toegestuurd heeft gekregen.


Wat verder ter sprake kwam

Wat verder ter sprake kwam

De heeeeerlijke hapjes tijdens deze podcast werden verzorgd door Culinair Scharrelvleesspecialist Willem Boon ...... Ga hier langs!!!!!

De Schoof 72, 3341 EB Hendrik-ido-ambacht


Alto Adige