Skip to main content

Verdejo

Het is zomer, de fijnste tijd van het jaar! En wat drinken we dan op dat terras of op het strand? Een wijn die perfect past bij de zon, en dat is Verdejo. De frisse, fruitige allemansvriend waar je nooit in wordt teleurgesteld. Of is ie toch een beetje saai en braaf? We gaan het bespreken en proeven in deze nieuwe aflevering. En we gaan het natuurlijk uitgebreid hebben over de Rueda, het Spaanse wijngebied waar deze druif vooral groeit. Dus zet je zonnebril maar op en proef met ons mee . Dit is de 23ste klare wijn Podcast: Verdejo!De gedronken wijnen:

Rueda Verdejo Harenna 'Edición Limitada'

Ramón Bilbao Verdejo Rueda

Bodegas Pedro Escudero Valdelagunde Verdejo

Bodegas Pedro Escudero Valdelagunde Verdejo Cuvee Especial

Rueda Verdejo 'Finca Los Hornos'

Ramón Bilbao Enaria Rueda Verdejo


Bestel deze 6 wijnen HIER. Aangeboden door wijnhandel BasBaan. Speciaal voor Klare Wijn luisteraars van €71,85 voor €62,50.


Wat verder ter sprake kwam

Wat verder ter sprake kwam

Het DO systeem in Rueda.

Verdejo buiten de Rueda

Zoals in podcast nummer 23 besproken wordt de verdejo bijna uitsluitend in de Rueda streek verbouwd. Ongeveer 99,5%. In de rest van de wereld is dit dus 0,5%. Bijna te verwaarlozen. Als je dat in een cirkeldiagram zou zetten, dan valt de bijdrage van deze landen helemaal weg. Dus hebben we Spanje er buiten gelaten en de overige 0,5% in een cirkeldiagram gezet. Dan ontstaat het volgende beeld:

  • Verenigde Staten (0,29%)
  • Argentinië (0,10%)
  • Uruguay (0,03%)
  • Nieuw-Zeeland (0,02%),
  • Chili (0,02%)
  • Overige landen (0,04)