Skip to main content

There's no business, like wine business

In elke podcast hebben we het uiteraard over wijn. In alle maten en soorten, uit alle windstreken en in alle prijsklassen. Maar wat het is het verhaal achter al die wijnen: de wijnhandel! Wie zijn de grote spelers, gaat alles verschuiven naar online, of blijven we naar dat gezellig winkeltje op de hoek gaan? De handel in wijn kent ook geheimen en taboes die consumenten vaak niet horen. Maar bij ons hoor je ze wel! Luister nu naar aflevering 19: "There’s no business like wine business” met als gast Rutger Siersma van Siersma Wijnadvies.


Rutger Siersma

Op zijn vijftiende werkte Rutger Siersma, als bijbaantje, bij een klassieke wijnwinkel in Bussum. Hier keek hij met verbazing naar de mannen die uren konden praten over de 'geuren en de kleuren' van alle verschillende wijnen.

Rutger bleef hangen in het wijnvak en vond het fantastisch. In 2006 begon hij voor zichzelf met Siersma Wijnadvies. Hij heeft een grote liefde voor wijnen uit de Bourgogne. Maar eigenlijk zegt hij ook altijd: 'Overal worden mooie, en overal worden slechte wijnen gemaakt!'

Onze gast Rutger Siersma heeft zelf ook een podcast, waarin hij elke week praat met interessante gasten uit de wijnwereld. De podcast heet Robuust en je vindt ‘m hier!

https://open.spotify.com/show/19BQuLHIjKJdMHs93srVo3


De gedronken wijnen:

Calusari - Pinot Grigio Rose

€ 5,25

Les Bertholets - Chardonnay Grande Reserve

€ 9,50

Skaap Wines - Sauvignon Blanc 'Eline'

€ 19,95

Weingut Geil - Spatburgunder

€ 13,50

Skaap Wines - Shiraz 'Rosalie'

€ 19,95


Bestel deze 5 wijnen HIER. Aangeboden door Siersma Wijnadvies. Speciaal voor Klare Wijn luisteraars van € 69,15 voor €59,00.