Skip to main content

Onbekend Spanje

Wie Spanje zegt, zegt Rioja, Verdejo of een lekker Cavaatje. Niets mis mee, maar er valt nog zoveel meer te ontdekken in dit geweldige wijnland. Iemand die daar alles van weet is Nicole Lammertink, zij importeert al jaren bijzondere wijnen van kleine wijnhuizen uit vooral onbekende gebieden. Weleens gehoord van Asturia de Cantabria of Condado de Huelva? Nou, wij ook niet. En zo zijn er nog veel meer onontdekte pareltjes. Maar wij gaan ze bespreken in de 12e Klare Wijn Podcast: Onbekende Spanje!Nicole Lammertink

Ik ben als jurist met een talenknobbel uiteindelijk na divers werk in bedrijfsleven, bank, textiel en wijnlogistiek toch van mijn hobby mijn werk gaan maken: Spanje, de Spaanse taal en cultuur en als onderdeel daarvan zeker de Spaanse wijnen … op de kaart zetten in Nederland !

Er komt een moment in je leven dat je je hart volgt …geen logica maar passie !

Om iedereen kennis te laten maken met de mooie wijnen uit echt alle streken van Spanje ( van het koele groene Noorden -Asturias en Cantabria- tot het onbekende Zuiden met hun indrukwekkende geschiedenis – Extremadura, Ronda en Huelva – en nog veel meer prachtige wijnherkomstgebieden ) ben ik deze wijnen van veelal kleine familiebedrijven zelf gaan importeren en distribueren, restaurants, wijnbars en via webshop. En inmiddels worden deze wijnen geschonken in veel Michelinsterrenrestaurants , over heel Europa !

Ook heb ik heel bewust de keus gemaakt om alleen met bijzondere wijnen uit dit ene land te werken, niet met al gevestigde namen- maar om namen te gaan maken 

Er is immers zó veel moois in Spanje, en de nieuwe ontwikkelingen gaan zo snel…

Wil je een Spanje specialist zijn en blijven moet je jezelf ook blijven ontwikkelen, naar Spanje gaan, veel wijnen proeven  mee oogsten… ; cursussen en praktijkervaring, kennis delen ; een goed en groot netwerk in Spanje is daarbij ook heel waardevol gebleken.

Het is een feestje om met deze wijnen en hun wijnmakers te werken , en om ook steeds meer erkenning te krijgen voor de hardwerkende kleine wijnboer die zo trots is op zijn wijn.


De gedronken wijnen:

Dominio del Urogallo - La Fanfarria  Blanco 2018

Bodegas Contreras Ruiz - KALA Vendimia Tardia - Late Harvest

Bodegas Sel d' Aiz Yenda - Spicata 2018

Bodegas Contreras Ruiz - 1918 Antonio Labrador Generoso

Bodega Valleyglesias - La Pajara 2015

Bodegas F. Schatz - Pinot Noir 2014


Podcast-pakket te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van 120 euro voor 100 euro.


Wat verder ter sprake kwam

Hier vind je alle bekende en onbekende wijngebieden van Spanje.