Skip to main content

Rosé Holadijee!

Rosé, wie lust het niet? Toch heeft dat roze drankje een grillige geschiedenis. Dan is het helemaal hip, dan raakt het weer compleet uit de gratie. Maar inmiddels in het niet meer weg te denken. Wij vragen ons in deze 8e podcast af waar rosé eigenlijk vandaan komt? En hoe wordt het gemaakt? Uiteraard hebben we ook de antwoorden. Je hoort ze in de laatste aflevering van het eerste seizoen, die we hebben opgenomen in de achtertuin van Ernst-Jan. En de aflevering heet: Rosé Holadijee!De gedronken wijnen:

Quinta de Romaneira rosé

16,95

Chateau Miraval rosé

€ 18,95

Pradorey Rosado

11,95

Terroirs Pinot Noir rosé

7,30

De gedronken Champagnes:

Champagne Soutiran Rosé Grand Cru

€ 41,50

Champagne Soutiran Cuvee Rosé de Saignée

€ 44,95


Bestel deze 4 wijnen en 2 Champagnes makkelijk via deze links:


Besproken boeken

DRINK PINK, A CELEBRATION OF ROSÉ

Het boekje Drink Pink van de jongste sommelier van New York, Victoria James, is niet al dik. Slechts 117 pagina’s. Toch komen alle relevante onderwerpen over rosé voldoende aan bod. De geschiedenis, de wijze waarop rosé wordt gemaakt, de rosé-gebieden, wijn-spijs combinaties en natuurlijk de tegenwoordig zo populaire rosé cocktails. Dit alles wordt opgeluisterd met zo’n 75 mooie kleurrijke illustraties gemaakt door Lyle Railsback.

Het is een toegankelijk boekje dat ik met heel veel plezier heb gelezen. Leuk om deze zomer eens zelf te lezen, als je lekker op een ligstoel in de tuin, heerlijk in het zonnetje een koel glas rosé drinkt. Of misschien wel een rosé cocktail op een mooi strand onder de parasol ergens aan de 
Méditerranée. Santé!

Besproken in Aflevering 8:

Rosé Holladijee


Te koop bij amazon.com:

DRINK PINK, A CELEBRATION OF ROSÉ