Deprecated: htmlspecialchars(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/customer/www/klarewijnpodcast.nl/public_html/modules/mod_search/mod_search.php on line 44
Hapjes Hoek
Omdat we bij het opnemen van de podcast niet alleen wijn proevenb, maar daarbij natuurlijk ook vaak een lekker hapje hebben, kun je hier de verschillende gemaakte bites vinden, en in welke podcast ze geintroduceert worden.
Het recept van de citroentaart van Esra
Te eten bij welhaast ieder zoete wijn, maar wij aten hem tijdens de podcast bij de Trockenbeerenauslese.
Ingrediënten:
250 gram Mascarpone
250 gram slagroom
300 gram suiker
125 milliliter citroensap
200 gram Lange Vingers (ja, je leest het goed)
Limoncello (toevoegen naar voorkeur)
Bereiding:
Klop met een mixer de Mascarpone, slagroom, suiker en 75 milliliter citroensap stijf tot je een beslag hebt.
Doe plasticfolie in een cakevorm, wel een groot stuk gebruiken, want een deel moet straks om het beslag heen of hem af te sluiten.
Leg op de bodem ter decoratie een drietal citroenschijfjes.
Doe een deel van het beslag in de cakevorm. Dek deze af met Lange Vingers. En besprenkel de laag met citroensap en wat Limoncello.
Dan volgt de tweede en de derde laag.
Vouw het folie om de bovenkant van het beslag heen zodat deze volledig is afgedekt en laat het minimaal 24 uur stijven.
Haal de citroentaart uit de cakevorm, door deze om te draaien, zodat de citroenschuifjes op de taart liggen.